autóipar

Mit ígér az autóipar idehaza a tehetséges IT szakembereknek?

Autóipari innovációkról beszélgettünk a Konetikkel, és az Angyal Business Consultinggal, akiktől megtudtuk, hogy milyen új kihívásokkal néz szembe a terület, és azt is, hogy milyen szerepük lehet ezek megoldásában a megfelelően képzett, tehetséges IT szakembereknek.

2017-07-13
robotika

Többlábú „kígyó-szörny” lett a Carnegie Mellon robotkígyójából

A kígyó régóta az intézmény egyik legígéretesebb demója, amely a fejrészben található kamerával tájékozódva a legszűkebb helyekre is képes bejutni. Törmelékes talajon is jól boldogul, és képes magasabb helyekre is feljutni, mindent egybevetve tehát igazán kifinomult szerkezet.

2017-07-10

Veszélyeztetheti a robotizáció az SSC-ben dolgozók pozícióját?

Az SSC szektor a hazai foglalkoztatás egyik húzóágazata, közel 50 000-en dolgoznak ilyen cégeknél Magyarországon – riasztó gondolat, hogy az ő munkájukat is veszélyeztetheti az RPA (Robotic Process Automation).

2017-07-06

Mi kellett, hogy hazagyere II.

Sorozatunk első részében két fejlesztővel beszélgettünk a hazatérésük okairól és hátteréről. Ezúttal a 2012-ben Londonban szerencsét próbáló Sepsy Károlyt kérdeztük az előzményekről és a hazatéréssel kapcsolatos tapasztalatairól.

2017-07-04
mini

Egy BMW, egy provokatív kampány és a Periscope: munkáltatói márkaépítés a 21. században

Az employer branding nemcsak hazánkban válik egyre hangsúlyosábbá, tőlünk nyugatra sem különb a helyzet. Ennek eredményeként egyre több egyedi megoldással találkozunk a jelöltekért és az ismertségért folytatott harcban. Lássunk néhány nem mindennapos példát az ipar 4.0-t meghirdető Németországból!

2017-07-03
hazagyere

Melyik a legjobb IT munkaadó IThon?

A címben feltett kérdés sok szempontból vizsgálható - ami minket a leginkább érdekel, az a “Mi kéne, hogy hazagyere?” téma kapcsán indult szavazás kicsit célzottabb megközelítése.

2017-06-29